Akoestisch Gitaarfestival

Hieronder het affiche van het Akoestisch Gitaarfestival gehouden op 18 november 2018 in Den Herberg te Belfeld:

Voor de zevende keer alweer wordt het Akoestisch Gitaarfestival georganiseerd, dit keer onder de vleugels van Stichting Bel-Arte. Het festival biedt de akoestisch gitarist uit de regio de mogelijkheid om voor een geïnteresseerd publiek in een ongedwongen omgeving zijn/haar talenten te laten horen.

Het festival heeft een zeer laagdrempelig karakter met weinig protocol. Vooraf aanmelden hoeft niet: bij binnenkomst schrijf je je naam op het krijtbord en in die volgorde komen de artiesten het podium op. Toegang en deelname zijn geheel gratis. Bel-Arte trakteert elke deelnemer zelfs op een gratis consumptie! Wil je eerst de kat uit de boom kijken? Sluit dan later aan!

De nadruk ligt op akoestisch. De stijl kan variëren van klassiek tot Harry Sacksioni en alles wat daartussen zit zoals blues, pop, jazz, tango, flamenco en andere soorten wereldmuziek. Solo of met iemand/meerdere personen te samen, alle samenstellingen zijn mogelijk. Ook aanverwante snaarinstrumenten zoals luit, mandoline, banjo of ukelele zijn welkom. Heb je een gitaar van sigarenkistjes? Kom naar Den Herberg en laat ons allen genieten van de klank die jij daaruit haalt!

Ook voor gitaardocenten met hun leerlingen is dit open podium in het verleden een mooie gelegenheid gebleken om eens op een echt podium voor een welwillend publiek te spelen. Tijdens de afgelopen festivals zijn er diverse nieuwe muzikale contacten gelegd met soms als resultaat dat er een nieuw gitaarduo optrad tijdens een volgend festival!

Het Akoestisch Gitaarfestival wordt gehouden in Den Herberg, Rijksweg Noord 2 te Belfeld op zondag 18 november vanaf 13.00 uur. Zoals alle vorige afleveringen is de toegang en deelname gratis! Deze gezellige middag wordt rond 16.00 uur afgerond met een jamsessie.

Voor een sfeerimpressie van het Akoestisch Gitaarfestival 2012 zie bijgevoegde link!
https://youtu.be/L50OGtBiwm4

ContactStichting Bel-Arte
Van Stockhemstraat 4
5922 TN Venlo

info@bel-arte.nl
www.bel-arte.nlMede mogelijk gemaakt door

Wilt u niks meer missen?Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief.