Jan Philipsen met ICOON

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jan Philipsen met ICOON

20 oktober 2019, van 15:00 - 17:00

- € 8

Jan Philipsen, ex-bassist van de band Rowwen Hèze. Schrijver van het boek over de historische figuur Rowwen Hèze, waarin het levensverhaal van Christiaan Hesen via een literaire zoektocht met zijn eigen ‘roots’ samenkomt.

De 28 jaar die Jan met de band Rowwen Hèze door het land heeft gereisd – aangevuld met de kennis van de Peel en haar historie – heeft hem doen beseffen dat je identiteit grotendeels gevormd wordt door de omgeving waar je geboren bent. Op zijn zoektocht ontdekte hij meerdere streekverhalen die de moeite van het bewaren waard zijn.

Deze ervaringen draagt Jan Philipsen uit in boek, lezingen en landschapskunst.

Christiaan Hesen (1853 – 1947) leefde als kluizenaar aan de oostrand van de Peel. De lokale bevolking van het peeldorpje America noemde hem Rowwen Hèze. Rowwen is het dialect voor ruwe en Hèze duidt op zijn achternaam.

In 1985 nam Jan Philipsen als bassist samen met de andere muzikanten het initiatief een band op te richten die zich noemde naar deze als onguur bekend staande zonderling. Toen Jan zijn vader informeerde over hun gekozen bandnaam, vertelde deze uiterst verbaasd dat hij Rowwen Hèze als kind ooit had ontmoet. Dat is nogal opmerkelijk want buiten het feit dat Jan noch zijn vader ooit  in het dorp America hadden gewoond, moet deze ontmoeting zijn vader dermate geraakt hebben dat hij zich deze herinnerde. Dit zette Jan in 2011 – twintig jaar na het overlijden van zijn vader – aan om op zoek te gaan naar de reden waarom hij zestig jaar na dato zo onder de indruk was van die ontmoeting.

 

Iconische Contouren & Contreien

is een solo-act in woord, muziek & beeld. Als verhalenbewaarder neemt de ex-bassist van Rowwen Hèze u op zijn typisch, ironisch, dynamische wijze mee op een zoektocht naar verhalen over Limburg en de Peel.

Gegevens

Datum:
20 oktober 2019
Tijd:
15:00 - 17:00 uur
Entree:
€ 8
Evenementencategorie:

Locatie

Grand Café Maagdenberg
Maagdenbergplein 11,
5915 CW Venlo

Gegevens

Datum:
20 oktober 2019
Tijd:
15:00 - 17:00 uur
Entree:
€ 8
Evenementencategorie:

Locatie

Grand Café Maagdenberg
Maagdenbergplein 11,
5915 CW Venlo
© Copyright 2019 - Stichting Bel-Arte - AVG - Ontwikkeld door Studio Kiwi