Kunstenaars vertellen

Frans Sloesen

Frans Sloesen is in 1992 begonnen met het maken van keramische objecten. Daarna maakte hij beelden uit speksteen. Van 2005 tot 2011 volgde hij de kunstopleiding aan de Academie voor de Schone Kunsten te Arendonk (B). Hier werden figuren naar model geboetseerd en in gips uitgevoerd.

Sinds 2011 maakt hij sculpturen uit arduin, Chinese hardsteen en marmer. Zijn werk is zowel figuratief als abstract en wordt van ruw tot gepolijst uitgevoerd. Frans Sloesen haalt zijn inspiratie uit menselijke figuren en organische vormen. Ook het werk van vroegere en hedendaagse kunstenaars is een inspiratiebron voor hem.

Geert Kunen Beeldend Kunstenaar

is al meer dan veertig jaar kunstenaar. Als autodidact maakt hij kunstwerken uit een diep innerlijk gevoel. Hierdoor krijgt u geen dertien-in-een-dozijn kunstwerk, maar een uniek kunstwerk waar er maar één van is. Zoals ieder mens uniek is, zijn de asurnen van Geert Kunen dat ook.

Geert Kunen werkt altijd met klei en boetseert ieder kunstwerk met de twee handen die God hem gegeven heeft. Er wordt gekozen voor klei om de as te laten rusten in de materie waaruit de mens ooit ontstond, namelijk klei. De asurnen zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Doordat alle urnen met de hand worden gemaakt kunnen er verschillen optreden in kleur, model of maat.

Asurnen zoals ú het wilt

Natuurlijk kunt u kiezen voor asurnen die reeds in het assortiment zijn, maar u kunt ook een persoonlijke asurn laten maken naar eigen ontwerp. Wellicht heeft u immers al een idee voor een asurn voor uw dierbare. Geert Kunen gaat aan de slag met het idee of het ontwerp en maakt daar een passende urn bij. Zodat u een blijvende herinnering heeft aan uw dierbare.

Neem gerust contact op voor meer informatie

Asurnen op voorraad worden al binnen drie werkdagen verzonden. Voor een urn naar eigen ontwerp geldt een duur van twee weken. Voor meer informatie over prijzen en verzending kunt u gerust contact opnemen. U kunt ook (telefonisch) een afspraak maken om de galerie in Belfeld-Venlo te bezoeken.

Asurnen nodig? Bestel ze in de webshop!

Raoul Martin

Heeft aan de Academie Toegepaste Kunsten te Maastricht modevormgeving gestudeerd. In 1990 afgestudeerd in modevormgeving en in Styling. Vanuit de Styling heeft Raoul Martin zich verder ontwikkeld en is ook met glaskunstin aanraking gekomen.

Na een mooi aantal jaren te hebben samen gewerkt met de Italiaanse meester glasblazer Gerardo Cardinale besloot Raoul Martin zijn werk in Tsjechië te gaan laten produceren. En wel in Ajeto het glasatelier van Borek Sipek. De Tsjechische glasblazers konden hem meer met de realisatie van zijn ideeën helpen.

De Ajeto collectie zoals Raoul Martin deze noemt is geïnspireerd op het Italiaanse woord “Anello” wat simpel weg rondje betekent. 

Raoul Martin ziet deze collectie dan ook als een serie vazen die de rol van het “klosje garen” vertalen. De op zeer luchtige manier om de vaasvorm gewikkelde draden laten een sterk staaltje glaskunst zien.

Op een zeer technisch hoogwaardige manier zijn deze vazen tot stand gekomen onder de bezielende leiding van maestro Brankowski, de man die volgens Raoul Martin kan toveren met glasdraden.

De vazen hebben een helderheid gelijk aan kristal maar zijn het qua materiaal samenstelling niet. Het is een zeer speciaal glasrecept dat in de buurt van Ajeto gebruikt wordt waardoor een bepaalde helderheid gerealiseerd wordt.

De vormgeving kenmerkt zich door de organische vormen die Raoul Martin gebruikt heeft en de menselijkehand die het creatie proces sturing heeft gegeven.

Het zijn dan ook objecten die je moet gebruiken interactief en niet alleen voor de “sier” zou neer zetten. 

Angela Mol

Na mijn opleiding op de “Kweek”, (nu Pabo) heb ik vele jaren aan school gestaan. Gedurende 10 jaar was ik vakleerkracht muziek op 3 basisscholen.

Na 20 jaar heb ik het onderwijs verlaten en ben in het uitvaartwezen terecht gekomen. In mijn vrije tijd was ik organist/pianiste en dirigente van verschillende koren. Bovendien zong ik meer als 40 jaar in het Toonkusnt Oratoriumkoor Roermond. Wandelen is een van mijn grote hobby’s. Zo hebben mijn man en ik met een bevriend echtpaar van Pieterburen aan de Noordzee naar Nice aan de Middellandse Zee gelopen over de GR 5, Grande Randonee, meer dan 2000 km.
Kijk voor meer informatie over wandelen over de GR 5 op: www.degr5telijf.nl Verder loop ik nog steeds graag lange afstanden en meer-daagse tochten, vaak alleen. In 2004 en 2007 ben ik naar Santiago de Compostella gelopen. Kijk voor meer informatie over het genootschap van st. Jacob op:www.santiago.nl.

In 2013 ben ik dwars door voormalig Oost-Duitsland gelopen van de Poolse grens tot aan de Werra, de voormalige Oost-Duitse grens. 

Mijn wandeluitzet” heb ik gehaald bij www.tonnotermans.nl in Roermond. Een bijzondere zaak, met zeer persoonlijk en adequaat advies. 

Samen met nog 5 vrouwen liep ik meer als 15 jaar iedere eerste woensdag van de maand een dagtocht van 20-25 km. We noemden ons “de walkie-talkies”.

Voor het 21e jaar verzorg ik voor het K.V.G in Tegelen de activiteit “kunstkijken”. De groep bestaat uit 53 dames, die iedere eerste dinsdag van de maand bij elkaar komen. Iedere maand ga ik op zoek naar een kunstenaar, een tentoonstelling, een designontwerper, gallerie, museum. Ik zoek daarbij de grenzen van de kunst op. Zo zijn we een keer naar het sterrenstaurant Brienen aan de Maas in Well geweest. Niet voor de gerechten, maar voor de relatie van de opmaak van de borden naar de kunst. Was een geweldige middag.

Udo Filon is airbrush kunstenaar. Hij werkt met een autospuit en tovert prachtige decors. Bij het missiemuseum in Steyl ben ik vrijwilligster engids. In de kerken, grotten en de tuinen leid ik groepen rond. Kijk voor meer informatie over het missiemuseum op: www.steyl.eu.

Nu geniet ik van mijn vrije tijd en het maken van films, kunst, aan de computer werken, lezen, gedichten schrijven, graveren op glas en…. mijn kleinkinderen.

Peter Kunen