Verhaalkeuken

Verhaalkeuken wordt gegeven in de periode van oktober tot en met april en steeds op de laatste dinsdag van de maand, s‘ morgens van 10 – 12 uur.

Uitgangspunt voor het project is dat het laagdrempelig is, vandaar dat aanvankelijk ook als locatie gekozen werd voor de kroeg, maar wel een sfeervolle kroeg. Oorspronkelijk was dat Den Herberg in Belfeld, later vanaf 1 januari 2019 werd dat Grandcafé De Maagdenberg in Venlo en sinds oktober 2021 is dat Theater De Garage geworden.

Bij binnenkomst kan ieder naar behoefte koffie of thee nemen. Vervolgens worden er door een achttal vertellers verhalen voorgelezen met tussen de verhalen door steeds een inleidend muziekje.
En omdat het Verhaalkeuken is wordt er intussen in de keuken een(of meer) soep(en) bereidt die men na afloop kan nuttigen.

De entree is gratis, wel dient de koffie en/of soep aan het eind te worden afgerekend.
Wat ook meehelpt aan de laagdrempeligheid: de entree is gratis.

Nationale voorleesdag

In samenwerking met de Bibliotheek Venlo gaan we de Verhaalkeuken van oktober koppelen aan de Nationale Voorleesdag van 7 oktober a.s. En dat wordt een extra feestelijke Verhaalkeuken. De bibliotheek wil natuurlijk iets doen aan leesbevordering en doet dit nu door de verhalen een extra impuls en extra kleur te geven met de inzet van live muziek. En om dat feestelijk tintje nog eens extra te benadrukken biedt zij u na afloop belegde broodjes aan en kunt u daar – desgewenst –  zelf een kop soep bij nemen. Theater De Garage biedt u die aan voor de speciale prijs van € 3,–.

De live muziek wordt verzorgd door de bekende Venlose zanger/gitarist Bert van den Bergh.

Deze Verhaalkeuken is dus op vrijdag, 7 oktober om 10.00 uur in Theater De Garage. De entree is gratis. Wij willen u er op attenderen dat deze Verhaalkeuken in de plaats komt van de reguliere Verhaalkeuken op de laatste dinsdag van de maand.

Contact

Stichting Bel-Arte
Van Stockhemstraat 4
5922 TN Venlo

info@bel-arte.nl
www.bel-arte.nl

Mede mogelijk gemaakt door