Verhaalkeuken

Verhaalkeuken vindt plaats in de periode van oktober tot en met april, steeds op de laatste dinsdag van de maand, s‘ morgens van 10 – 12 uur.

Uitgangspunt voor het project is dat het laagdrempelig is, vandaar dat aanvankelijk ook als locatie gekozen werd voor de kroeg, maar wel een sfeervolle kroeg. Oorspronkelijk was dat Den Herberg in Belfeld, later vanaf 1 januari 2019 werd dat Grandcafé De Maagdenberg in Venlo en sinds oktober 2021 is dat Theater De Garage geworden.

Bij binnenkomst kan ieder naar behoefte koffie of thee nemen, deze dient wel afgerekend te worden.

Vervolgens worden er door een achttal vertellers verhalen voorgelezen met tussen de verhalen door steeds een inleidend muziekje. En omdat het Verhaalkeuken is, wordt er intussen in de keuken een (of meer) soep(en) bereidt die men na afloop kan nuttigen.

De entree is gratis, wel dient de koffie, thee en/of soep aan het eind te worden afgerekend.

Net als vorig jaar organiseert Bibliotheek Venlo op vrijdag, 6 oktober a.s. de Nationale Voorleeslunch en zij doet dat in samenwerking met Verhaalkeuken. Zoals gebruikelijk is dat in Theater De Garage van 10 – 12 uur, maar omdat hier – na afloop –  een lunch aan is verbonden zal dit zeker nog uitlopen. Entree en lunch zijn gratis. Verplichte reservering tot uiterlijk 30 september a.s. via info.belarte@gmail.com.

Nationale Voorleeslunch Venlo in Theater de Garage 2023

Bibliotheek Venlo organiseert in samenwerking met de Verhaalkeuken een extra feestelijke Voorleeslunch in Theater de Garage. Ervaren voorlezers verrassen met bijzondere verhalen in het Nederlands en enkele in het dialect. De verhalen worden omlijst met live muziek van leerlingen van de Topklas Muziek van het Valuas College. Na afloop is er een gratis lunch met belegde broodjes en soep.

Let op: neem je parkeerschijf mee ivm blauwe zone bij Theater de Garage.

Tijdens de Nationale Voorleeslunch worden in het hele land verhalen voorgelezen aan senioren. Dit wordt georganiseerd door Bibliotheken, zorginstellingen en buurthuizen. Het luisteren naar een verhaal of gedicht kan een prettige en ontspannende activiteit zijn en is vaak een aanleiding om samen met elkaar op een ongedwongen manier in gesprek te gaan en herinneringen te delen.

Bibliotheek Venlo neemt ook dit jaar weer deel aan deze landelijke campagne en organiseert een voorleeslunch in Venlo, Velden, Belfeld en Blerick.

Contact

Stichting Bel-Arte
Van Stockhemstraat 4
5922 TN Venlo

info@bel-arte.nl
www.bel-arte.nl

Mede mogelijk gemaakt door

Wilt u niks meer missen?

Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief.