Leon Verdonschot

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Leon Verdonschot

19 april, van 15:00 - 17:00

- € 10

In de literaire serie Uit de boeken doen presenteert Bel-Arte vandaag Leon Verdonschot, geboren in Geleen, 20 jaar woonachtig in de Randstad en een jaar geleden teruggekeerd naar Limburg.

Hij is journalist voor onder meer De Groene Amsterdammer, columnist voor De Limburger en presenteert op radiozender Kink iedere week het interviewprogramma Oeverloos. Voor de VPRO presenteerde hij Iets met boekenen voor L1 het programma Limburg Doc.

Als regisseur maakte Leon tot nu toe vijf films. Voor zijn film over de Heideroosjes en over schoonmakers in Nederland werd hij genomineerd voor prestigieuze filmprijzen.

Verdonschot werd in 2006 verkozen tot beste popjournalist van het jaar na zijn verhalenbundel Hart tegen Hart. Daarna schreef hij nog onder meer de geruchtmakende roman Alles Van Elkaar en Vos, de biografie van de Vlaamse zanger/schrijver Luc de Vos, die in Vlaanderen een half jaar in de bestsellerlijst stond en werd genomineerd voor twee journalistieke prijzen.

Zijn meest recente boek RICO, de biografie van kickbokser Rico Verhoeven, werd in 2018 verkozen tot Sportboek van het Jaar. Momenteel werkt Leon aan zijn nieuwe boek Wereldstad over zijn geboorteplaats Geleen.

In Grand Café Maagdenberg zal hij in de serie Uit de boeken doen een bonte mix presenteren van columns, fragmenten uit zijn boeken, anekdotes en korte verhalen.

Foto Bob Bronshoff

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
15:00 - 17:00 uur
Entree:
€ 10
Evenementencategorie:

Locatie

Grand Café Maagdenberg
Maagdenbergplein 11,
5915 CW Venlo

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
15:00 - 17:00 uur
Entree:
€ 10
Evenementencategorie:

Locatie

Grand Café Maagdenberg
Maagdenbergplein 11,
5915 CW Venlo

ContactStichting Bel-Arte
Van Stockhemstraat 4
5922 TN Venlo

info@bel-arte.nl
www.bel-arte.nlMede mogelijk gemaakt door

Evenementen© Copyright 2019 - Stichting Bel-Arte - AVG - Ontwikkeld door Studio Kiwi